voor iedere klus de juiste klusser

"Altijd rechtstreeks contact met opdrachtgevers en niet bieden op klussen! Hierdoor blijven reacties vertrouwelijk en prijzen eerlijk. Niet meer concurreren en bieden onder de prijs..."
Op zoek naar een klusser?
  • Plaats GRATIS uw klusopdracht
  • Vrijbijvend reacties ontvangen
  • Privacy altijd gewaarborgd
of lees meer over hoe het werkt!

3 sep. 2010 - Lagere btw op verbouwingen

Om de woningmarkt te stimuleren gaat het btw-tarief op arbeid voor een verbouwing of renovatie omlaag van 19% naar 6%.

Het lagere btw-tarief is tijdelijk en geldt voor een periode van negen maanden: van 1 oktober dit jaar tot 1 juli volgend jaar. De woning die je wilt verbouwen of renoveren moet minimaal twee jaar oud zijn en de regeling is van toepassing op arbeidsloon, niet op materialen.

Voor zowel opdrachtgevers als klussers is dit een uitstekende regeling! Wilt u verbouwen of renoveren, dan kunt u dus profiteren van een tijdelijke korting van 13%! Voor klussers en vakmannen houd deze regeling in dat er mogelijk meer klussen zullen komen wat kan leiden tot meer opdrachten en dus een grotere omzet.

De maatregel zou officieel pas worden gepresenteerd op prinsjesdag maar dat is door de minister vervroegd. Een van de redenen hiervoor is het vrijvallen van de spaarloonregeling in september.

Het verlagen van het BTW-tarief is een onderdeel van het pakket maatregelen (5) dat de overheid in het leven heeft geroepen ter stimulans van de woningmarkt en de bouwsector.

Deze regeling is bedoeld om de klussersmarkt een stimulans te geven, het is dus wel de bedoeling dat de bedrijven het voordeel doorberekenen aan hun klanten. Vooraf heeft De Jager hierover overleg gevoerd met koepelorganisaties zoals Bouwend Nederland om zich ervoor in te zetten dat dit ook echt gebeurt aangezien o.a. de bouwsector flink geraakt is door de economische crisis.

Bekijk de overige maatregelen op de website van de rijksoverheid: http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2010/08/31/kabinet-wil-woningmarkt-stimuleren.html


Gefilterde opdrachten: 348 van de 348 zichtbaar.

Filter hier op categorieën.

Filter hier op datum.Filter hier op status.

Filter hier op aanwezigheid van afbeeldingen.

Filter binnen welke straal u op zoek bent naar opdrachten. Let op, de afstanden zijn hemelsbreed!

U dient te zijn ingelogd om van deze functionaliteit gebruik te kunnen maken.